Vis! Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik weet vaak niet wat ik ermee moet… Ik houd van vis. Zalm, tonijn, tilapia, kabeljauw, garnalen, jam! Maar op de een of andere manier zit het niet helemaal in mijn systeem. Ik moet mezelf echt dwingen om een keer in de week vis te eten. Ik heb mezelf dan ook tot doel gesteld om vanaf nu regelmatig visrecepten uit mijn verzameling kookboeken te “vissen”. En nog leuker het idee is om ze met jullie te gaan delen! Dit recept voor Aziatische vis komt uit één van mijn favoriete kookboeken (ahum, ik heb alleen maar favoriete kookboeken, oeps); “Leon, het leukste kookboek van de wereld”!! En daarmee zeggen ze niets te veel! Leon is eigenlijk een fastfood restaurant keten in Londen. Ja, je leest het goed, een fastfood keten! Hun missie; het imago van fastfood radicaal veranderen door eten aan te bieden dat snel, lekker én gezond is! Ik zeg hallelujah! Dus, ben je een keer in Londen ga dan zeker eens bij Leon langs (staat ook nog op mijn wish list)! In het boek staan niet alleen heerlijke recepten zoals “soep van geroosterde tomaten, spaanse peper en komijn” en “tuktuksalade” maar ook heel veel informatie over groenten, kruiden, zuivel, gedroogd fruit, vlees, granen en noem maar op! Nou ja, ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. Dit visrecept is ontzettend makkelijk te maken en heel erg lekker. Ik heb er wat zilvervliesrijst met koriander bij geserveerd en gewokte groenten, in dit geval ui, paprika en courgette met wat tijm. Enjoy!
Aziatische Vis
Ingrediënten:
Voor 4 personen
– 50 gr santen (ingedikte kokosmelk), grof geraspt
– 1/2 teentje knoflook, gehakt
– 2 lente-uitjes, gesnipperd
– 1/2 tl koenjit (kurkuma)
– 2 limoenen
– 10 gr gemberwortel, geraspt
– 1/2 rood Spaans pepertje, gehakt
– handje verse koriander
– 4 porties (duurzame) witvis naar keuze van +/- 100 gram per stuk
– 8 kafferlimoenblaadjes, niet noodzakelijk maar wel de moeite waard
– 1 el olijfolie
– snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden C. Mix in een schaal de kokos, knoflook, kurkuma, geraspte schil van de limoenen, gember, rode peper, koriander en het gesnipperde uitje. Strooi er wat zout over. Meng het geheel en verdeel het over de visjes. Leg 4 vellen aluminiumfolie klaar (met de glimmende kant naar beneden) om de vis in te verpakken. Maak een bedje van kafferlimoenblaadjes met daarop de vis en daarop het kruidenmengsel en besprenkel de vis met wat olijfolie. Vouw nu de folie in de lengte over de vis. Vouw nu de randen van de zijkanten een paar keer scherp om tot je bij de vis bent aangekomen. Doe dit ook bij de bovenkant van de folie. Leg de pakjes op een bakschaal en bak ze in +/- 15 minuten. Bij het openen van de pakketjes een klein beetje limoensap op de vis gieten en smakelijk eten!