OVER

Dit Eet Ik biedt coaching & workshops op het gebied van een bewuste en gezonde levensstijl. Mijn missie; je laten ervaren hoe fit en lekker je je kunt voelen door gezond te eten, voldoende beweging en de nodige ontspanning! En dat alles door dicht bij jezelf te blijven en te genieten! Dit Eet Ik staat voor natuurlijk, lekker, bewust, simpel & onbewerkt eten en alles wat daar bij hoort. Jij staat centraal en het vinden van een goede balans die bij jou past is dan ook altijd mijn uitgangspunt. Ik geloof niet in betutteling maar in een persoonlijke, creatieve en vooral praktische aanpak die boven alles “fun” is. Voor particulieren biedt Dit Eet Ik coaching, workshops, inspiratie, tips & tricks en voor zakelijke klanten advies, concepten & workshops. Daarnaast sta ik altijd open voor vragen of nieuwe ideeën.Inspiratie nodig; check dan mijn blog! Hier vind je veel tips & tricks, informatie, recepten & leuke adresjes voor een bewuste en gezonde levensstijl! Interesse? Mail me!info@diteetik.nl


ANNEMIEK

Ik heb een enorme passie voor alles wat met eten te maken heeft. Toen ik klein was had ik last van overgewicht.  Ik werd er regelmatig al dan niet goed bedoeld op gewezen (je bent niet dik hoor, je bent gewoon flink…). Ook al was ik me in die tijd zelf nog niet bewust van mijn eetpatroon en de impact van bepaalde voedingsmiddelen, ik leerde wel een haat-liefde verhouding te hebben met eten. Waarom deed mijn lichaam niet wat ik wilde! Door een groeispurt in mijn puberteit kreeg ik een normaal postuur. Toen ik op mezelf ging wonen ontdekte ik dat ik een enorme passie voor koken had, kookboeken doorspitten was dan ook mijn favoriete bezigheid (en nog steeds!). Geleidelijk aan kwamen er wat kilootjes bij, ik ondernam regelmatig lijnpogingen en dan viel ik weer een paar kilootjes af maar die kwamen er na een paar maanden onherroepelijk weer bij. Ik weet dat ik op een gegeven moment dacht dat je met een passie voor koken en eten blijkbaar niet slank kunt zijn. Goh dat ik dat ooit gedacht heb, want niets is minder waar!!!

Na twee zwangerschappen, waardoor ook weer extra kilo’s bleven “plakken”, was het klaar! Mijn lichaam gaf aan dat ik niet goed genoeg voor mezelf zorgde en het werd tijd om eens te gaan luisteren. Door mijn kookpassie wist ik al veel van voeding. Ik heb mijn levensstijl stapje-voor-stapje aangepast. Ik ben goed naar mezelf gaan kijken. Wat past bij mij. Ik ben gaan experimenteren en heb mijn kookpassie ingezet om iedere dag zo lekker en gezond mogelijk te eten. Ik geloof in bewuste keuzes maken. Doorgaans kies ik voor voedzame en onbewerkte producten (liefst biologisch). Maar stiekem geniet ik ook nog steeds wel eens van een lekker onverantwoord frietje met mayo en een ijsje op zijn tijd gaat er ook wel in! Wat mij betreft is gezondheid dan ook vooral: balans! Doorslaan, welke kant op dan ook is nooit goed!

foto door Freekje Groenemans

Mijn interesse voor voeding en gezondheid is dan ook niet uit de lucht komen vallen. Om me hier nog meer in te verdiepen heb ik de opleidingen voedingsdeskundige en gewichtsconsulente gevolgd. Hierdoor kan ik je een gepassioneerde maar ook professionele begeleiding bieden om dat eet- en leefpatroon te vinden dat bij jou past.

 


DIT EET IK & DUURZAAMHEID

Zoals we ook zuinig moeten zijn op ons zelf, moeten we ook zuinig zijn op ons milieu! Voor het produceren van onze voeding is veel ruimte, water & energie nodig. Onze voeding zorgt dan ook voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting.

Door bewust en zuinig om te gaan met de rijkdommen van onze aarde kunnen we ervoor zorgen dat er in de toekomst ook nog voldoende voedsel is. Dit doe je onder andere door minder vlees te kopen, minder te verspillen, vaker de fiets te pakken en je eigen boodschappentas mee te nemen. Kies ook vaker voor lokaal geproduceerd! Omdat ik lokaal geproduceerd erg belangrijk vind, heb ik een groentekalender opgesteld. Op de Dit Eet Ik groentekalender vind je terug welke groenten er uit Nederland beschikbaar zijn in de verschillende maanden van het jaar, groenten met een zo klein mogelijke milieubelasting. Deze kalender krijg je cadeau als je Persoonlijke Coaching of Digital Coaching afneemt bij Dit Eet Ik!

Ook als ondernemer wil ik op zoveel mogelijk manieren mijn steentje bijdragen. Zo maak ik bijvoorbeeld gebruik van groene energie en groene hosting voor deze website. Wil je hier meer over weten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de site van Milieu Centraal of het Voedingcentrum. Of heb je zelf tips die je met me wilt delen? Je bent van harte welkom, stuur me een berichtje en dan kom ik er zo snel mogelijk op terug!

foto door Freekje Groenemans

CONTACT

Dit Eet Ik coaching & workshops
Mailadres: info@diteetik.nl

foto door Freekje Groenemans