Hurray!

Appelcrumble

Eindelijk is het zover, ik ga het echt doen!! Ik ga mijn droom achterna. Bezig zijn met mijn passie, een passie voor eten. Eten zoals de natuur het heeft bedoeld; puur, onbewerkt, voedzaam, simpel maar bovenal SUPER lekker. Met Dit Eet Ik Coaching & Workshops wil ik iedereen die het maar horen wil, laten weten hoe lekker gezond eten kan zijn. Dus…. weet waar je aan begint! Wil je meer informatie kijk dan gerust eens rond op mijn website. Ik kan dit heugelijke feit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dat moet gevierd worden. En wat doe je als je een healthy lifestyle wil promoten… juist, beginnen met TAART!! Nou ja taart, meer een soort van. Daarom deze lekkere Appelcrumble! Want het moet wel leuk blijven en leuk kan ook zeker gezond zijn. Enjoy!

Appelcrumble

Ingrediënten:


Voor +/- 6 personen
deeg:

– 75 gr havervlokken (fijngemalen)
– 75 gr amandelmeel
– 1 el maizena
– 30 gr koude roomboter in stukjes
– 1 el sinaasappelsap
– 2 el ahornsiroop
– snufje zout

vulling:

– 2 (kleine) handen rozijnen (geweekt)
– rasp van één sinaasappel (of citroen)
– 4 goudreinetten
– 2 el ahornsiroop
– 1 tl kaneel
– snufje gemalen kruidnagel
– 1 el kokosbloesemsuiker

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ovenschaal met een doorsnede van +/- 24cm licht in met boter. Maal de havervlokken fijn in een keukenmachine. Doe havermeel in een mengkom, voeg amandelmeel, maizena en zout toe en meng dit alles. Voeg sinaasappelsap, ahornsiroop en roomboter toe. Meng en wrijf het mengsel met je handen tot kruimels. Snijd de appels in stukjes (met schil) en meng met het rasp, de rozijnen, de kruiden en de ahornsiroop. Doe het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel de kruimellaag over het mengsel. Strooi de kokosbloemsemsuiker over de kruimels en zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven.

Let op: iedere oven is anders, houdt de taart in de gaten, zodat hij niet verbrand.

DEEL DEZE PAGINA