Uit de ban van emotie-eten

Ik ben een emotie-eter en wie eigenlijk niet! We zijn allemaal mensen met emoties en we eten. Wie trekt er niet eens een zak chips open voor de televisie na een drukke, vermoeiende dag of wie eet er niet een stukje taart “gewoon” omdat het zo gezellig is….. Dat dat een keer voor komt is natuurlijk helemaal geen probleem maar als je wel erg vaak een “excuus” hebt om ongezond gedrag te vertonen (“ik ben nu eenmaal een levensgenieter” of “volgende week begin ik”) kan dit leiden tot een onevenwichtig eetpatroon met overgewicht tot gevolg.

Vaak weten mensen¬†wel wat een gezond eetpatroon is maar blijven ze toch naar eten grijpen als ze zich bijvoorbeeld onrustig, moe, verveeld, onzeker, verdrietig of boos voelen en zichzelf willen belonen aan het einde van een drukke dag. Maar ook blijdschap kan een reden zijn om wat meer te eten dan eigenlijk goed voor je is. Op deze momenten wordt er vaak gekozen voor “verboden” voedsel.

Het loslaten van een vertrouwd patroon, zoals emotie-eten, is niet eenvoudig. Het vraagt om moed en het nemen van verantwoordelijkheid. Je zult het uiteindelijk namelijk zelf moeten doen. Inzicht is de eerste stap naar ander gedrag.

Afgelopen week heb ik de Post-HBO opleiding “Uit de ban van emotie-eten”, introductie van Artiva, food & vitality professionals mogen afronden. Zo blij met deze waardevolle aanvulling, waarmee ik aan de slag kan binnen mijn praktijk! En dat als eerste in Zeeland! Uit de ban van emotie-eten is een ontzettend krachtige oplossing om mensen te helpen definitief van hun haat-liefdeverhouding met eten af te komen. Je ontdekt je persoonlijke valkuilen en leert hoe je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten kunt krijgen door middel van praktische oefeningen. Deze aanpak is gebaseerd op een combinatie van Mindfulness en de Acceptance Commitment Therapy (ACT). Heb je interesse in deze aanpak of wil je meer informatie? Mail me dan info@diteetik.nl

“Duisternis verdwijnt niet door er voor op de vlucht te gaan maar door er licht op te laten schijnen….”

DEEL DEZE PAGINA